fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
18
oktober

Zet je licht aan!

Vrijdagochtend 18 oktober hebben we een top fietscheck en fietsverkeersles voor groep 6,7 en 8 gehad. Met de hulp van vele ouders en 5 leerlingen van het Wellant college, hebben wij met de kinderen alle fietsen gekeurd en voorzien van tijdelijke verlichting als het niet in orde was. De kinderen waren super betrokken en deden het fantastisch; banden oppompen, verlichting checken, remmen na lopen, ketting smeren. Hulpouders ontzettend bedankt!

De dagen worden donker en zichtbaarheid stond voorop op het programma. Ook hebben wij meegedaan met de @anwb #zetjelichtaan campagne. Rondom de school kun je de sjablonen overal terugvinden. Afspraak met de kinderen is dat na de herfstvakantie alle verlichting op de fietsen in orde is gemaakt.

Vervolgens gingen we op pad met de fietsroute. De kinderen kregen alle fietsregels eerst te zien in een presentatie en op filmpjes en daarna konden ze met de ouders oefenen. Dat ging in alle groepen super goed. En de ouders die mee hielpen kregen een heerlijk sportieve ochtend!!

Kortom, het smaak naar meer. De leerlingen, juffen en meester, Wellant kids en hulp ouders waren enthousiast. Volgend jaar gaan we de organisatie nog verbeteren en de technische les uitbreiden met banden plakken. Als er ouders zijn die het leuk vinden om af en toe hierbij te helpen, laat het ons weten. Koek en koffie staan klaar en wij hebben een leuke sportieve/actieve ochtend!