fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
15
april

Oline gevaar herkennen en voorkomen met HackShield

Donderdag 15 april was een bijzondere dag voor 2 van onze leerlingen. Henk Fredrikze en Jasper Hordijk zijn officieel gehuldigd als beste Cyber Agents van de gemeente Hoeksche Waard. De jongens deden mee met de online game HackShield. Dit is een educatief, regionaal project om kinderen bewust te maken van online gevaren.

De afgelopen maanden werden de jongens via HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leerden ze niet alleen hoe ze online gevaar konden herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen, bijvoorbeeld familie en vrienden. De politie en burgemeester zijn erg blij met deze Cyber Agents. In de Hoeksche Waard zijn ongeveer 200 Cyber Agents actief. Landelijk zijn dat er ruim 50.000.

Donderdagmiddag werden de jongens, onder toezicht van groep 6 t/8 op het schoolplein in het zonnetje gezet.
Zij horen bij de beste 120 Cyver Agents van Nederland. Burgemeester Bram van Hemmen kon er helaas niet bij zijn, maar hij had voor de jongens wel een felicitatiefilmpje opgenomen. Verder kregen ze een t-shirt, een spel en een button van HackShield. Ook ontvingen ze een door de burgemeester ondertekend certificaat. Met het zetten van hun eigen handtekening werd de benoeming tot Cyber Agent officieel gemaakt. De huldiging werd gedaan door Matthew Roos, medewerker Integrale Veiligheid van gemeente Hoeksche Waard en Silsa Frankfort, wijkagent Hoeksche Waard.