fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
13
oktober

Dode hoek les met de vrachtwagen

Wat is een dode hoek en waarom is die gevaarlijk?

Elke dag fietsen duizenden kinderen op straat en dat is niet altijd zonder gevaar. De dode hoek van grote voertuigen zoals vrachtauto's, inzamelingswagens, bussen of tractors, is zo’n gevaar waarvan veel kinderen zich niet bewust zijn. Het gevaar schuilt hier letterlijk in een klein hoekje. 
Om kinderen uit de bovenbouw te laten ervaren wat een chauffeur van een groot voertuig wel of niet kan zien, kwam er een echte vrachtauto bij school tijdens de dode hoek les. De kinderen kregen uitleg, konden de chauffeur vragen stellen én zelf achter het stuur klimmen. Zagen ze hun klasgenoten, meester of juf wel of niet in de spiegels? En hoe ga je dus als fietser veilig om met bussen of vrachtauto's in het verkeer?

Met een heuse vrachtauto bij school ervaarden de leerlingen uit groepen 6 en 7/8 op woensdagmorgen 13 oktober wat de chauffeur van een grote vrachtauto wel of niet ziet. De leerlingen deden enthousiast en gemotiveerd mee aan de theoretische en praktische les. De leerlingen hebben ervaren dat een ongeluk soms in een klein hoekje kan zitten.