fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
16
oktober

Fietscheck en fietsles

Vrijdagochtend (15-10) hadden we een fietscheck en fietsverkeersles voor groep 6,7 en 8. Wij hebben met een aantal ouders de fietsen gecontroleerd op verlichting, bel, remmen en banden. Het was (is) belangrijk om met elkaar stil te staan bij een goed functionerende fiets, vooral m.b.t. de verlichting, richting de donkere dagen. We verzoeken de ouders om met de kinderen de fiets en met name de verlichting af en toe goed na te lopen, zeker nu de dagen korter worden. Waar mogelijk was, hebben we de fietsen voorzien van verlichting en fietsbellen.

Vervolgens hebben de kinderen een rondje in en buiten het dorp gefietst. Gelukkig was er veel verkeer en waren er een aantal 'moeilijke' situaties. We konden dus veel aandacht besteden aan de basisregels verkeer.

Aandachtspunten bij groep 6: goed aan de rechterkant fietsen, richting aangeven, voorrang geven en vooral goed luisteren en opletten. Hopelijk kunnen de kinderen met ouders dit nog een keer oefenen.
Aandachtspunten bij groep 7 & 8 (ging best goed!): niet vergeten richting aan te geven, ruimte geven aan andere weggebruikers (fietser etc.) en grote bocht nemen als je links af gaat.
Tot slot, het was een natte ochtend, maar dat hoort er soms bij In Nederland. We hadden met elkaar veel plezier, met aan alle hulpouders, die er deze ochtend waren.

Met vriendelijke groet,
De verkeerouder(s).