fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
16
september

Schoolbrengweek verkeer

14 september en 16 september: Schoolbrengweek.

We hebben stil gestaan bij de veiligheid van en naar school toe, bij het milieu en we hebben beklemtoond dat het beter is om lopend of op de fiets naar school te komen. Dit is ook beter voor de fysieke gezondheid.

groep 1, 2, 3, 8

Binnen het thema van de schoolbrengweek hebben, op woensdagmorgen, de leerlingen van groep 1 tot en met 3 een praktische verkeersles gehad. Doel was om de schoolomgeving te ontdekken en de schoolroute te lopen en uiteraard veilig oversteken. Het allerbelangrijkste: gebruik je ogen en je oren! We hebben geoefend bij het zebrapad, bij de haaientanden, met de stoplichten en aan de stoeprand.
We bedanken de leerlingen van groep 8 voor hun hulp.

groep 4, 5, 6, 7

In het thema van de schoolbrengweek hebben, op vrijdagmorgen, de leerlingen van groep 4 tot en met 7 een praktische verkeersles gehad. Doel was om het dorp en drukke plekken op de verschillende school-/thuisroutes te leren kennen. De kinderen bepaalden zelf de weg en we stonden stil bij verschillende belangrijke onderdelen: oversteken en hoe ze deelnemen in het verkeer. Vooral het links, rechts, links kijken bij oversteken op moeilijke kruisingen, of tussen auto oversteken etc.. hebben we geoefend. Wij merkten wel dat de groepen 6 en 7 het best goed doen. Volgend jaar willen we hier iets meer uitdaging aan geven met een speurtocht en/of het activeren van  het helpen en begeleiden van andere groepen.
Belangrijk: Kijken en beoordelen en er nooit vanuit gaan dat je voorrang krijgt. 

Hulpouders super veel bedankt! Dank aan jullie flexibiliteit, met jullie hulp is het weer gelukt!
Er zijn nog een paar plekjes voor het helpen bij komende lessen. Als u alsnog wilt helpen? Vul het formulier verkeer in! (vol is vol)

(verslag verkeerouders)