fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
27
januari

Nationale Gedichtendag: Vriendschap

Donderdag hebben de kinderen van groep 4 een groepsgedicht geschreven over het thema ‘vriendschap’. Eerst zijn ze bezig geweest met het maken van een woordweb. Daarna hebben ze een titel verzonnen voor hun gedicht en zijn ze gaan schrijven. We hebben een filmpje gekeken over wat nu precies een gedicht is. Vanmiddag hebben de kinderen van zowel groep 3 als 4, een tekening gemaakt over ‘mijn beste vriend en ik’.

De kinderen van groep 5/6 hebben een 'Elfje' geschreven over vriendschap. Vriendschap is dit jaar het onderwerp van de Nationale Gedichtendag. Nadat we een filmpje hadden bekeken over het maken van een 'Elfje', hebben de kinderen zelf een 'Elfje' (een gedicht van 11 woorden) gemaakt over vriendschap. Daarna hebben de leerlingen een tekening gemaakt over vriendschap. We hadden met elkaar een gezellige en vriendschappelijke dag op de nationale gedichtendag!

Omdat het deze week ook de Nationale voorleesdagen zijn,  heeft juf Riannne vrijdagmorgen uit een prentenboek voorgelezen in groep 5/6 (haar eerste groep op onze school) en heeft meester Steven voorgelezen in de kleutergroep. Dit vonden beide groepen en leerkrachten erg leuk. Ook de kinderen hebben genoten!