fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
7
april

Paasviering in Dorpskerk

Op donderdagmorgen 6 april hebben we met elkaar het paasfeest gevierd in de Dorpskerk van Westmaas. Alle kinderen en 'groten' zongen tijdens deze viering met elkaar een aantal liederen. Deze liederen stonden -met hulp van Arjan Hordijk- op het beeldscherm in de kerk. Tussendoor waren er diverse activiteiten door de groepen.
Na de opening door juf Rianne, mocht een leerling uit groep 1/2 de paaskaars aansteken. Daarna werd de viering geopend met een gebed door ds. Madelon Vroonland, de voorganger van PKN Nieuwland.

Aan het begin van de viering lag er een donker kleed op de tafel voorzien van 'dode' voorwerpen. Tijdens het zingen werd de tafel door de juf Rianne en de leerlingen van groep 1/2 omgetoverd tot een tafel van leven, licht en lente.
Vervolgens werd door ds. Madelon Vroonland met de kinderen gesproken over de wisseling van 'dood' naar 'leven' op de paastafel. Het paasevangelie werd voorgelezen door meester Steven van Schaik en koster (en oud-leerkracht van De Weerklank) Bob Berends. Bob bedankt!
De leerlingen van groep 3/4 zongen met elkaar o.l.v. juf Marielle een vrolijk paaslied. Een tweetal leerlingen van groep 7 las een paaslied voor. De leerlingen van groep 6 speelden met elkaar het verhaal van de Emmausgangers: hun ontmoeting met Jezus op weg naar Emmaus.
De leerlingen van groep 8 hadden paasgroeten gemaakt voor de ouders/volwassenen in de kerk. Deze werden aan hen uitgedeeld bij het verlaten van de kerk, na afloop van de viering. Er waren te veel groeten en narcissen: deze werden -op de weg terug- uitgedeeld aan de mensen in de omgeving van de school. Dit werd door hen zeer op prijs gesteld.
De viering werd afgesloten door ds. Madelon Vroonland met het dankgebed en de zegen.
We hadden een mooie viering met elkaar waar we met voldoening op terugkijken.
De paascommissie bedankt de ouders voor de vele positieve reacties na afloop van de viering.
De Weerklank bedankt, Arjan, Bob en Madelon voor de prettige samenwerking. Het is 'mooi' en 'goed' dat de school en de kerk op deze wijze met elkaar kunnen samenwerken en het paasfeest kunnen vieren!