fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
22
december

Kerstviering met elkaar in de Dorpskerk

Na de kerstmaaltijd zijn we met lichtjes naar de Dorpskerk gelopen. Dat was een geweldig gezicht: 100 leerlingen lopen met kaarslicht naar het feest van het licht in onze Dorpskerk.
Het was erg druk in de kerk. We bedanken iedereen voor het bijwonen van onze kerstviering. Met alle leerlingen en vele ouders mochten we stil staan bij de geboorte van onze Heiland op kerstavond. Tijdens deze viering stond het woord 'GEVEN' op veel momenten centraal. Ouders namen geschenken voor elkaar mee naar de kerk om met elkaar te delen. De collecte was bestemd voor het werk van familie Barth, die zich de komende jaren zal inzetten voor het project care4malawi. 

We hebben geluisterd naar het verhaal: ‘Het mooiste geschenk’. Juf Janine en juf Mariëlle wisten de kinderen enorm te boeien met het kerstverhaal, want de kinderen hadden heel goed begrepen dat Joezoef zijn bal, boek en hondje Pluto had weggegeven onderweg naar het kindje Jezus. De kinderen uit de groep van juf Agnes wisten ook goed te vertellen, dat kindje Jezus ook nog mirre, goud en wierook kreeg.
Joezoef gaf uit zijn hart, aan wie dat nodig had zonder daarbij iets terug te verwachten. Zo hebben we tijdens deze kerstviering stil gestaan bij het thema: ‘geven’, waarbij we er ook aan denken dat Jezus een voorbeeld is in geven aan de mensen die het nodig hebben. 
Het vele oefenen van de liedjes was tijdens het spel duidelijk hoorbaar, de kinderen hebben prachtig gezongen.

We wensen u / jullie, hele goede en gezegende kerstdagen en een mooie jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2024.