fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
21
maart

Groep 1/2 op reis naar Afrika

Livia, Jolinde, hun broer (Mathias) en hun ouders verhuizen op 2 april voor een aantal jaren naar Malawi. 
De afgelopen weken hebben we de kinderen ‘Afrika’ laten ontdekken. Waar ligt Afrika eigenlijk en hoe ziet het er daar uit? Welke mensen leven in Afrika en hoe wonen ze? Hebben ze ook dieren daar en welke dan? Allerlei vragen waar we antwoord op hopen te krijgen in de afgelopen weken.
We zijn het thema begonnen met Pompom. Pompom had gehoord dat Jolinde en Livia gaan verhuizen en vroeg zich af waar ze naartoe gingen.
Natuurlijk wist Pompom niets over Afrika en hij wilde graag weten hoe het daar was. We hebben met elkaar op de wereldbol gekeken waar Afrika en waar Malawi ligt. Op de kaart van Afrika hebben we Malawi opgezocht. Best een klein land op de kaart. Ook hebben we het over de evenaar gehad en dat, hoe verder je daar vanaf woont, het steeds kouder is. We hebben een ankerflap gemaakt met de vraag van Pompom en wat we al weten van Afrika. Tijdens opdrachten hebben de kinderen de zonsondergang in Afrika geschilderd.
De kinderen moesten erop letten dat ze met de lichtste tint in het midden van het blad begonnen en eindigden met een donkerste tint. Kleuren mengen met witte verf, best een pittige opdracht, maar het lukt de kinderen hartstikke goed. In de zandtafel speelden de kinderen met de safari auto's en de dieren op de savanne.
In de schrijfhoek stempelden of schreven we woorden die te maken hebben met Afrika. De afgelopen weken stonden in het teken van Afrika en het vertrek van Livia en Jolinda. De kinderen hebben erg veel geleerd over Afrika,  een voor de kleuters bijzonder uitdagende onderwerp. Een nieuwe wereld ging tijdens dit thema voor hen open. Na het vertrek naar Malawi vergeten we onze klasgenoten niet: we houden contact en het zendingsgeld dat we wekelijks ophalen gaat ook naar Malawi. We wensen de familie Barth veel succes bij hun zendingswerk in Malawi en Gods zegen toe!