Leerlingvolgsysteem

Om de resultaten van de leerlingen vast te leggen werken we met Parnassys. Hierin worden de prestaties gemeten aan de hand van methode-onafhankelijke toetsen.

Aan het einde van groep 1 starten we met de afname van CITO-toetsen bij de leerlingen.
We nemen deze toetsen af tot midden groep 8. Met behulp van deze toetsen volgen we de leerlingen van groep 1 t/m groep 8. Door het analyseren van de resultaten ontstaat een objectief beeld over het presteren van de leerling tijdens de gehele basisschoolperiode.

Groep 8 neemt in april deel aan een door het ministerie goedgekeurde eindtoets voor het basisonderwijs. Het afnemen van een eindtoets is verplicht.
De Eindtoets Basisonderwijs test de vorderingen van leerlingen op het gebied van rekenen en wiskunde, Nederlandse taal en lezen. Er wordt een individuele toetsuitslag en een schooluitslag gegeven. Sinds 2015 wordt de Eindtoets Basisonderwijs pas afgenomen na 1 april, de einddatum voor inschrijving voor het vervolgonderwijs. Het advies van de school is richtinggevend bij toelating in het voortgezet onderwijs.
Het advies van de school wordt bepaald met behulp van de plaatsingswijzer Hoeksche Waard. In deze ‘wijzer’ wordt met name gekeken naar de CITO- resultaten tijdens rekenen & wiskunde, begrijpend lezen, technisch lezen en spelling M6 - M7- M8.

Om het gedrag, de werkhouding en het sociaal-emotioneel welbevinden van de leerlingen te volgen gebruiken we leerlingvolgsysteem van ZIEN,

Alle gegevens komen in het leerlingdossier: observaties, toetsgegevens, toetsresultaten,  handelingsplannen en verslagen van gesprekken met het kind. Daarnaast ook verslagen van oudergesprekken en gesprekken met derden, zoals de schoolarts, logopediste of een andere externe deskundige.

Het dossier kan op afspraak door de ouders op school worden ingezien. De gegevens worden in het kader van de wet op de privacy vertrouwelijk behandeld.